Mijn naam is Solveig Onken en ik ben een gecertificeerde international Make-Up Artitst.

In 2013 begon ik mijn opleiding, Make-Up Artist & Kapper Internationaal, aan het Thomas Instituut te Utrecht. Deze heb ik met veel plezier doorlopen en was gretig om aan de slag te gaan.

Nog voor ik mijn opleiding afgerond had, kreeg ik het voor elkaar mijn stage te lopen onder de hoeden van Arjen van der Grijn. Dit was een geweldige ervaring en heeft ervoor gezorgd dat ik verliefd werd op het werken op set.

 

Sindsdien ontwikkel ik mijzelf op zoveel mogelijk verschillende aspecten van Make-Up Artits en set-teamplayer. Na de standaard visagie- en kappersvaardigheden ontwikkeld te hebben, ging ik door als grimeur, allround-kapper en volledig Make-Up Artist.

 

Nu sta ik met veel plezier op de set, waar ik mijn make-up en/of sfx verwezelijk, in de gaten houd en bij houd. Daarnaast zorg ik voor de acteurs, onderhoud het haar en/of kleding en hou de continuiteit in de gaten.

Naast de bekende manieren waarop make-up gebruikt wordt, specialiseer ik mij ook op het gebied van wonden, lichaamsdelen en maskers. Zo creeer ik (fantasie)wezens, monsters, zombies, maar ook lijken, losse armen of benen. Wat er maar nodig is om een productie compleet te maken.

Zo werk ik, naast de positieve drukte van de set, vanuit huis of atelier om deze designs en props te maken.

 

Iedere aanvraag en elk idee is welkom. Er zijn geen problemen of obstakels, enkel uitdagingen!